utorak, 28. veljače 2017.

LJUBAVNE JABUKE




Sastojci:

4 jabuke (najpogodnije su srednje velike kiselkaste jabuke, primjerice zlatni delišes)
4 drvena štapića
4 jušne žlice šećera
400 g šećera u kocki
50 ml vode
1 čajna žlica boje za namirnice (po želji)
1 čajna žlica vanilijine esencije
1 čajna žlica octa


Priprema:

Jabuke operite, dobro osušite i odstranite peteljke. U svaku jabuku na mjesto peteljke gurnite drvene štapiće. Šećer pospite po velikom tanjuru. U loncu zagrijavajte šećer u kockama, vodu, boju za namirnice, vanilijinu esenciju i ocat dok otopina ne dosegne temperaturu 150 C. Lonac odmah stavite u zdjelu s hladnom vodom. Zatim jabuku po jabuku potopite u sirup i držite toliko dugo dok ne budu omotane dovoljno debelim slojem. Jabuke stavite u tanjur sa šećerom tako da štapić bude okrenut prema gore. Ohladite i osušite.
Ljubavne jabuke nisu samo ukusne nego ih možete zamotati i kao lijep poklon.

Prijatno


Nema komentara:

Objavi komentar