ponedjeljak, 6. veljače 2017.

KARAMEL KOLAČ SA KEKSOM





Sastojci:
  • 300 g keksa
  • 1 puding sa ukusom karamela
  • 4 kašike šećera
  • 6 dl mleka
  • 100 g margarina
  • 1 kesica mekih karamel bombona
  • 1 kesica krem šlaga sa ukusom slatke pavlake
  • 150 ml hladnog mleka

Priprema:

Keks podeliti na tri dela, pa jedan deo poređati na tacnu. Staviti šećer u suvu šerpicu i zagrevati dok se šećer ne istopi i dobije boju karamela, a zatim preliti sa 4 dl mleka. Posebno u 1 dl mleka razmutiti puding, pa ga skuvati u provrelom mleku sa šećerom. Ostaviti puding da se ohladi, pa ga sjediniti sa umućenim margarinom.

U manjoj šerpici zagrejati 1 dl mleka i dodati 3 karamel bombone. Kašičicom prelivati svaki keks ovim mlekom, a kada keks upije mleko, premazati trećinom fila. Odozgo narendati 3 karamel bombone, pa ponoviti postupak još jednom. Staviti poslednju trećinu keksa, premazati trećinom fila i ostaviti da se kolač prohladi i malo stegne.

Umutiti krem šlag sa mlekom, premazati kolač, ukrasiti i odozgo narendati karamel bombone.

Prijatno!


preuzeto sa:  tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar