četvrtak, 9. veljače 2017.

POHOVANE PALAČINKE SA PILETINOM I PAPRIKAMA





Sastojci za palačinke:

  • 3 jaja
  • 1oo ml kisele -mineralne vode
  • 3oo ml mlijeka
  • 2 kašike otopljenog maslaca
  • malo soli
  • malo šećera
  • 25o grama brašna

Način pripreme:

Ispecite palačinke, od prilike izađe oko 1o komada, dok jedne pečete one druge na tanjuru držite ispod al.folije i povremeno ih okrenite.


Fil:

  • 1 pileća prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1oo grama polutvrdog sira
  • 4-5 malih kiselih krastavica
  • biber
  • kurkuma
  • so
  • 100 grama kisele pavlake
  • maslinovo ulje

Za pohovanje:

  • 3 jaja
  • brašno
  • ulje
  • hljebne mrvice

Način pripreme:

Napravite palačinke na uobičajeni način. Na maslinovom ulju izdinstajte piletinu isječenu na kockice, dodajte joj so, biber i kurkumu. Skinite sa vatre i umješajte kiselu pavlaku, isjeckane krastavice, sir i paprike.
Svaki palačinak napunite smjesom, prebacite dvije strane prema sredini i smotajte ga kao rolat. Umješajte u brasno pa u umućena jaja pa u mrvice i pecite na zagrijanom ulju dok ne porumene.

Prijatno!


  preuzeto sa: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar