subota, 18. veljače 2017.

MINJONI




Sastojci:

120 g margarina
160 g šećera
4 jaja
1 žlica kiselog vrhnja
70 g brašna
1/4 vrećice praška za pecivo
100 g lješnjaka
3 žlice kakaa
150 g marmelade od višanja
rum


Bijela glazura:

1 bjelanjak
200 g šećera u prahu
1 žlica limunova soka


Priprema:

Izmiješajte pjenasto margarin sa šećerom, zatim umiješajte žutanjke. Kad smjesa postane dovoljno pjenasta, dodajte kakao, vrhnje, brašno s praškom za pecivo, mljevene lješnjake i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Tepsiju obložite namašćenim papirom i pospite brašnom, zatim izlijte smjesu i stavite peći na temperaturu od 200 C (473 K) oko 25 minuta. Pečeni kolač ohladite, razrežite na pola malom čašom izrezujte kolutiće. Dobivene kolutiće premažite marmeladom i nadjenite natopljenim ostacima kolača, pa ih prekrijte drugom polovicom kolutića. Na kraju ih prelijte bijelom ili ružičastom glazurom. Poslužite ih u papirnatim košaricama.

Priprema glazure:

Prosijani šećer stavite u lončić i dodajte bjelanjak (1-2 bjelanjka, što ovisi o veličini jajeta), da dobijete gustu tekuću smjesu. Miješajte tako dugo dok glazura ne postane potpuno glatka (oko 5 minuta). Dodajte malo limunova soka i prelijte kolače.

U bijelu glazuru mozete dodati malo crvene prehrambene boje da bi dobili roze glazuru.


iz knjige   DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar