petak, 10. veljače 2017.

HALVA




Sastojci:
  • 1 solja ulja
  • 1 ipo solja brasna
  • 1 solja secera
  • 1 ipo solja vode

Priprema:
Ulje stavit u serpu i dobro zagrijat. Zatim dodat brasno i przit dok nedobijete boju koju zelite.
Ako smjesa bude rijetka dodajte jos brasna da halva ne bi bila masna na kraju.
Dok przite brasno stavite secer i vodu da kuha.
Kada ste dobili zeljenu boju izlite agdu, ali pazljivo da vas para ne opuri, najbolje maknite sa peci dok izljevate agdu i neprestano mjesajte da se nestvore grudvice.
Kad se halva fino odvojila od serpe dodaj malo mljevenih oraha i izmjesajte. (HALVA JE GOTOVA). Ja pravim kuglice kad se halva malo ohladi, ljepsa je za servirat. Orasi nisu bitni ako vi necete orahe nemorate, ali ja ih uvjek stavim. Sad sam je prelila medom i posula orasima, a cesto u lopticama napravim udubljenje i punom ih eurokremom.

Prijatno!


  preuzeto sa: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar