Sastojci:
- 10 listova kiselog kupusa
- 10 šnicli svinjskih ili junećih
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2- 3 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- 100 gr pirinča
- 100 gr mesnate slanine
- so, mleveni biber
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašike paradajz pirea
- voda
Priprema:
Napraviti punjenje.Na 3 kašike ulja pržiti sitno seckanu glavicu crnog luka, dodati 1 rendanu šargarepu i seckan beli luk, još malo pržiti i dodati opran od vode ocedjen pirinač, posoliti pobiberiti i uz dodavanje po malo vode kuvati da se pirinač do pola skuva, skinuti sa vatre, dodati kockice slanine prethodno malo pržene i seckani peršun.
Listove kupusa oprati u vodi i dobro ocediti (ako je kupus dosta kiseo).
Meso isečeno na 12 šnicli, izlupati ih tučkom za meso, posoliti, pobiberiti.
Na lisku kupusa staviti 1 šniclu, preko 1 kašiku punjenja, sa strane malo uviti i urolati. Redjati u posudu za pečenje.
U vodu (oko 3-4 dcl) staviti 2 kašike paradajz pirea preliti rolnice da skoro ogreznu u vodi ali ne previše, poklopiti posudu (može i folija) i peći na 200 stepeni 1,5 sat.
preuzeto sa: tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar