petak, 10. veljače 2017.

ROLNICE OD MESA I KISELOG KUPUSA




Sastojci:

  • 10 listova kiselog kupusa
  • 10 šnicli svinjskih ili junećih
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2- 3 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 100 gr pirinča
  • 100 gr mesnate slanine
  • so, mleveni biber
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 kašike paradajz pirea
  • voda


Priprema:

Napraviti punjenje.Na 3 kašike ulja pržiti sitno seckanu glavicu crnog luka, dodati 1 rendanu šargarepu i seckan beli luk, još malo pržiti i dodati opran od vode ocedjen pirinač, posoliti pobiberiti i uz dodavanje po malo vode kuvati da se pirinač do pola skuva, skinuti sa vatre, dodati kockice slanine prethodno malo pržene i seckani peršun.
Listove kupusa oprati u vodi i dobro ocediti (ako je kupus dosta kiseo).
Meso isečeno na 12 šnicli, izlupati ih tučkom za meso, posoliti, pobiberiti.

Na lisku kupusa staviti 1 šniclu, preko 1 kašiku punjenja, sa strane malo uviti i urolati. Redjati u posudu za pečenje.
U vodu (oko 3-4 dcl) staviti 2 kašike paradajz pirea preliti rolnice da skoro ogreznu u vodi ali ne previše, poklopiti posudu (može i folija) i peći na 200 stepeni 1,5 sat.


 preuzeto sa: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar