petak, 17. veljače 2017.

NARANDŽINE PLOŠKE




Smjesa:

4 bjelanjka
150 g šećera
200 g oraha
2 žlice mrvica
pola žlice brašna
korica limuna


Krema:

4 žutanjka
150 g šećera
sok i korica od jedne narandže
1 žlica brašna
200 g maslaca
1 slatko vrhnje


Priprema:

Bjelanjke sa šećerom istucite u švrst snijeg, te dodajte mljevene orahe, brašno, mrvice i koricu limuna. Sve lagano izmiješajte i stavite u namazanu i mrvicama posutu tepsiju veličine 20x40 cm, te pecite na temperaturi od 185 C (458 K) oko 30 minuta. Pečeni kolač premažite kremom, te izrežite na ploške. Ukrasite ih tučenim slatkim vrhnjem i kockicama narandže.

Priprema kreme:

Žutanjke, šećer, brašno, sok i koricu narandže izmiješajte i stavite u vruću kupelj. Za vrijeme kuhanja miješajte dok se krema ne zgusne. Zatim je ohladite i umiješajte pjenasti maslac.


iz knjige   DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar