srijeda, 22. veljače 2017.

PRHKA OREHNJAČA




Tijesto:

1 vrećica suhog kvasca ili 30 g svježeg kvasca
400 g brašna
280 g margarina
1 jaje
1 žutanjak
60 g šećera


Nadjev:

400 g oraha
2 žlice meda
150 g šećera
limunova korica
80 g grožđica
rum
cimet
muškatni orah
200 - 300 ml mlijeka
jaje za premazivanje
šećer za posipanje


Priprema:

Kvasac pomiješajte s malo brašna, šećera i mlakog mlijeka i ostavite na toplom mjestu da se digne.
Margarin dobro izmrvite u brašnu, dodajte jaje, žutanjak, šećer i dignuti kvasac, te umiješajte tijesto. Ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim tijesto kratko premiješajte i razrežite na 6 komada. Svaki razvaljajte (oko 35 x 25 cm), premažite nadjevom i savijte male savijače. Složite jednu pokraj druge u namašćenu tepsiju i premažite izmiješanim jajetom. Pecite oko 45 minuta na temperaturi od oko 190 C - 200 C (463 - 473 K). Pečenu toplu orehnjaču pošećerite.


Priprema nadjeva:

Mljevene orahe prelijte kipućim mlijekom, dodajte med, šećer, grožđice, limunovu koricu, rum, cimet i muškatni orah. Sve dobro promiješajte i ohladite.


iz knjige   DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar