ponedjeljak, 27. veljače 2017.

ŠNICLE S TROBOJNIM PIREOM




Sastojci:

800 g mljevene junetine
100 g mljevenih badema ili badema u listićima
1 zemička
300 ml mlijeka
2 režnja češnjaka
prstohvat majčine dušice
1 jaje
200 g krompira
200 g graška
200 g mrkve
maslac
so
biber
brašno


Priprema:

Natopite zemičku u 100 ml mlijeka dok se ne pretvori u kašu. Ocijedite pa dodati mljevenom mesu, zajedno sa bademima, jajetom, usitnjenim bijelim lukom i majčinom dušicom. Dobro izmiješati smjesu, začiniti, pa je ostaviti u hladnjak dok se ne skuha povrće za pire. Posebno skuhati mrkvu, posebno krompir i posebno grašak. Ocijediti ih te posebno izmiksati. U pire od krompira dodati malo maslaca i mlijeka. Pire od graška i pire od mrkve obogatiti s malo maslaca i začiniti solju i biberom. Od mesa formirati jednake šnicle, umakati u brašno i pržiti na ulju dok ne porumene.
Služiti uz trobojni pire.

Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar