subota, 11. veljače 2017.
INDIJANERI
Biskvit:
3 žutanjka
60g šećera
90g brašna
4 bjelanjka
Čokoladna glazura:
3 žlice vode
3 žlice šećera
100g čokolade
80g maslaca ili margarina
I još:
500ml slatkog vrhnja
20g marmelade
Priprema:
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka u koji postepeno umiješate najprije šećer, a zatim polagano dodajete i žutanjke, te prosijano brašno. U tepsiju stavite namašćeni pek papir i nanosite pripremljenu smjesu u obliku malih hrpica. Pecite na temperaturi od 185 C (458 K) oko 10 minuta.
Polovicu ispečenih hrpica premažite najprije tankim slojem marmelade, a zatim ih prelijte čokoladnom glazurom i ostavite da se posuše.
Slatko vrhnje čvrsto istucite sa dodatkom šećera. Na tanjur složite neprelivene hrpice tako da je ravna strana okrenuta na gore.
Nadjenite ih tučenim vrhnjem i pokrijte prelivenim hrpicama.
Priprema glazure:
Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko hrpica.
iz knjige DOMAĆI KOLAČI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar