subota, 11. veljače 2017.

INDIJANERI




Biskvit: 

3 žutanjka
60g šećera
90g brašna
4 bjelanjka


Čokoladna glazura:

3 žlice vode
3 žlice šećera
100g čokolade
80g maslaca ili margarina

I još:

500ml slatkog vrhnja
20g marmelade


Priprema:

Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka u koji postepeno umiješate najprije šećer, a zatim polagano dodajete i žutanjke, te prosijano brašno. U tepsiju stavite namašćeni pek papir i nanosite pripremljenu smjesu u obliku malih hrpica. Pecite na temperaturi od 185 C (458 K) oko 10 minuta.

Polovicu ispečenih hrpica premažite najprije tankim slojem marmelade, a zatim ih prelijte čokoladnom glazurom i ostavite da se posuše.

Slatko vrhnje čvrsto istucite sa dodatkom šećera. Na tanjur složite neprelivene hrpice tako da je ravna strana okrenuta na gore.
Nadjenite ih tučenim vrhnjem i pokrijte prelivenim hrpicama.

Priprema glazure:

Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko hrpica.


iz knjige   DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar