nedjelja, 12. veljače 2017.

ŽARBO PLOŠKE




Tijesto: 

30g svježeg kvasca
400g brašna
200g maslaca
1 jaje
2 žlice šećera
sol


Nadjev:

200g oraha
180g šećera
1 vanilin-šećer
100g marmelade od marelica
100g marmelade od višanja


Čokoladna glazura:

3 žlice vode
3 žlice šećera
100g čokolade
80g maslaca ili margarina


Priprema:

U brašnu razmrvite maslac, dodajte šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mlijeka. Zamijesite tijesto, razdijelite u tri dijela i ostavite oko pola sata stajati.
Mljevene orahe izmiješajte sa šećerom i vanilin-šećerom. Tijesto razvaljajte u tri lista prema veličini tepsije. U namazanu tepsiju položite prvi list, namažite marmeladom od marelica i pospite polovicom izmiješanih oraha i šećera. Zatim stavite drugi list i premažite marmeladom od višanja i preostalim orasima. Poklopite trećim listom tijesta i stavite peći na temperaturu od 220 C (493 K) oko 40 minuta.

Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom i režite u tanke ploške, i dok je još topla glazura pospite šećerom u prahu

Priprema glazure:

Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.


iz knjige  DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar