nedjelja, 12. veljače 2017.
ŽARBO PLOŠKE
Tijesto:
30g svježeg kvasca
400g brašna
200g maslaca
1 jaje
2 žlice šećera
sol
Nadjev:
200g oraha
180g šećera
1 vanilin-šećer
100g marmelade od marelica
100g marmelade od višanja
Čokoladna glazura:
3 žlice vode
3 žlice šećera
100g čokolade
80g maslaca ili margarina
Priprema:
U brašnu razmrvite maslac, dodajte šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mlijeka. Zamijesite tijesto, razdijelite u tri dijela i ostavite oko pola sata stajati.
Mljevene orahe izmiješajte sa šećerom i vanilin-šećerom. Tijesto razvaljajte u tri lista prema veličini tepsije. U namazanu tepsiju položite prvi list, namažite marmeladom od marelica i pospite polovicom izmiješanih oraha i šećera. Zatim stavite drugi list i premažite marmeladom od višanja i preostalim orasima. Poklopite trećim listom tijesta i stavite peći na temperaturu od 220 C (493 K) oko 40 minuta.
Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom i režite u tanke ploške, i dok je još topla glazura pospite šećerom u prahu
Priprema glazure:
Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.
iz knjige DOMAĆI KOLAČI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar