srijeda, 15. veljače 2017.
ŠAUMROLE
Tijesto:
1 omot "Ledo" lisnatog tijesta
Nadjev:
4 bjelanjka
200 g šećera
50 ml vode
šećer za posipanje
Priprema:
Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci (30 x 25 cm). Svaki list razrežite oštrim nožem na 10 jednakih traka.
Limene kalupe premažite margarinom, a jedan kraj svake izrezane trake premažite bjelanjkom. Kalup omotajte jednom trakom tijesta od vrha do dna, tako da obuhvatite dio prethodnog savitka. Namotane kalupe stavite peći u namazanu tepsiju. Pecite ih 15-20 minuta na temperaturi 220 C (493 K) i vruće skidajte s kalupa. Ostvite da se ohlade, te ih nadijevajte pripremljenom toplom pjenom (šaumom) i pošećerite.
Nadjev:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg sa 100 g šećera. Posebno kuhajte 100 g šećera s 50 ml vode, i to tako dugo dok se zgusnuts rastopina između dva prsta ne vuče u nit. Zatim tucite i dalje nalijevajući posve polagano vruću šećernu rastopinu u snijeg dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna.
Napomena: Za pripremu šaumrola postoje određeni limeni kalupi.
iz knjige DOMAĆI KOLAČI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar