ponedjeljak, 13. veljače 2017.

LEDENI SPECIJALITET




Sastojci:

500 g maslaca
750 g svježeg sira
10 žutanjaka
250 g šećera
250 g grožđica
125 ml crvenog vina
muškatni orah
30 g žele-bombona


Priprema:

U pjenasto izmiješani maslac dodajte ocijeđeni i propasirani sir, pjenasto umiješane žutanjke i šećer, te grožđice koje ste prethodno namočili u crno vino i ocijedili. Zatim dodajte malo struganog oraščića, izrezane žele-bombone, pa sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu stavite u kalup, kojeg ste prethodno obložili mokrom gazom, pa ga dobro ohladite (kod najniže temperature). Nakon toga izvadite iz kalupa, ukrasite izrezanim voćem i žele-bombonama.

Napomena: 

Ovaj specijalitet je ruskog porijekla i spada u vrlo izdašne poslastice.


iz knjige  DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar