ponedjeljak, 13. veljače 2017.
LEDENI SPECIJALITET
Sastojci:
500 g maslaca
750 g svježeg sira
10 žutanjaka
250 g šećera
250 g grožđica
125 ml crvenog vina
muškatni orah
30 g žele-bombona
Priprema:
U pjenasto izmiješani maslac dodajte ocijeđeni i propasirani sir, pjenasto umiješane žutanjke i šećer, te grožđice koje ste prethodno namočili u crno vino i ocijedili. Zatim dodajte malo struganog oraščića, izrezane žele-bombone, pa sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu stavite u kalup, kojeg ste prethodno obložili mokrom gazom, pa ga dobro ohladite (kod najniže temperature). Nakon toga izvadite iz kalupa, ukrasite izrezanim voćem i žele-bombonama.
Napomena:
Ovaj specijalitet je ruskog porijekla i spada u vrlo izdašne poslastice.
iz knjige DOMAĆI KOLAČI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar