četvrtak, 16. veljače 2017.

ŽELJEZNIČKI KOLAČ




Biskvit:

120 g šećera
6 jaja
120 g brašna
korica limuna
20 g kakaa


Krema:

200 g maslaca
200 g šećera
2 žutanjka
2 žlice ruma
60 g čokolade


Bijela glazura:

1 bjelanjak
200 g šećera u prahu
1 žlica limunova soka


Priprema:

Smjesu šećera i žutanjaka, kojoj ste dodali naribanu koricu limuna dobro pjenasto izmiješajte, te naizmjence dodajite brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica ostaje žuta. Svaki dio ispecite posebno u tepsiji na namašćenom i pobrašnjenom papiru. Pečene listove tijesta istresite na navlaženu kuhinjsku krpu i svaki posebno savijte.

Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli sa čokoladnom kremom, a tamni sa bijelom.
Zatim složite jedan na drugi, savijte roladu i prelijte bijelom glazurom. Po želji ukrasite čokoladnom kremom.


Priprema kreme:

Pjenasto umiješanom maslacu i šećeru dodajte žutanjke i rum. U polovicu dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu.


Priprema glazure:

Prosijani šećer stavite u lončić i dodajte bjelanjak (1-2 bjelanjka, što ovisi o veličini jajeta), da dobijete gustu tekuću smjesu. Miješajte tako dugo dok glazura ne postane potpuno glatka (oko 5 minuta). Dodajte malo limunova soka i prelijte kolače.


iz knjige   DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar