nedjelja, 19. veljače 2017.

SAVARIN




Tijesto:

20 g svježeg ili 1/2 vrećice suhog kvasca
350 g brašna
1šalica mlakog mlijeka
4 jaja
140 g šećera
1 vanilin-šećer
1/2 žličice soli
150 g maslaca


Preliv:

50 ml ruma
1 čaša bijelog vina
100 g šećera
250 g trešanja iz kompota ili svježe voće
200 ml slatkog vrhnja


Priprema:

Kvasac razmrvite i izmiješajte s malo šećera, brašna i mlakog mlijeka ili vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne.
U brašno dodajte dignuti kvasac i s mlakim mlijekom izradite čvršće tijesto, te ga ostavite 15 minuta dizati na toplom mjestu.
Jaja, šećer, vanilin-šećer, sol i na kraju omekšani maslac izmiješajte pjenasto. Tako pripremljenu smjesu umiješajte u dignuto tijesto.
Zatim sve istresite u dobro namazani oblik za kuglof i ostavite ponovo da se diže 30 minuta. Pecite u pećnici 40 minuta na temperaturi od 210 C - (483 K). Pečeni savarin istresite iz kalupa, ohladite, poškropite prelivom, ukrasite voćem i tučenim slatkim vrhnjem.

Priprema preliva:

Rum, vino i šećer kratko prokuhajte i ohladite.


iz knjige:   DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar