četvrtak, 16. veljače 2017.

PRHKI KOLUTIĆI




Sastojci:

250 ml vode    
70 g margarina
sol
1 žličica šećera
120 g brašna
4 jaja


Nadjev:

džem od brusnica ili višanja
rum
300 ml slatkog vrhnja
2 vanilin-šećera


Priprema:

Vodu zakuhajte s margarinom, soli i šećerom. Dodajte postepeni brašno i dobro miješajte dok se smjesa ne oblikuje u glatku grudu tijesta koja se odvaja od dna posude. Zatim postepeno umiješavajte jaje po jaje. Pomoću ukrasne šprice (veliki zvjezdasti nastavak) oblikujte oko 10 kolutova na namašćenu tepsiju. Svaki kolut naštrcajte u dva sloja, jedan na drugi (prije štrcanja možete naznačiti krugove na tepsiji pomoću čaše). Pecite na temperaturi od 225 C (498 K) oko 25 minuta. Kolutiće ohladite, zatim prerežite. Donji dio napunite razrijeđenim džemom i tučenim slatkim vrhnjem u koje ste po želji stavili malo ruma. Zatim lagano poklopite drugom polovicom kolutića.


iz knjige  DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar