ponedjeljak, 20. veljače 2017.

KOŠARICE S JAGODAMA




Tijesto:

100 g brašna
60 g šećera
4 bjelanjka
100 g maslaca

Još:

200 ml slatkog vrhnja
jagode


Priprema:

Prosijano brašno, šećer, bjelanjke i rastopljeni maslac izmiješajte u glatku smjesu. Na namazanoj tepsiji oblikujte pomoću žličice tanke okrugle ploške promjera 10 cm i stavite peći 5-6 minuta na temperaturi od 200 C - (473 K). Kada rubovi ploški poprime svijetlosmeđu boju, oprezno ih pomoću tankog noža skidajte s tepsije, te vruće stavljajte preko manje čaše i prstima malo pridržite dok se oblikuje košarica s valovitim rubovima. Ohlađene košarice napunite jagodama i ukrasite zaslađenim tučenim slatkim vrhnjem.

Napomena:

Košarice možete ispeći već dan prije, pa ih zatim samo napunite.


iz knjige   DOMAĆI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar