Jedno od jela koje svi obožavamo u Dalmaciji, a osobito ljeti kada imamo na raspolaganju svježe rajčice.
Pripremite ovo ukusno i jednostavno jelo u samo nekoliko jednostavnih koraka.
Za pripremu su potrebne sljedeće namirnice:
- 1/2 kg tjestenine (špageti, penete, fusili)
- 500g pelata ili pasirane rajčice
- 1-2 žlice brašna
- maslinovo ulje
- 3 veće glavice crvenog luka
- 70 dag mljevenog mesa
- 2 dcl bijelog vina
- sol, papar, lovorov list
- origano ili bosiljak
Skuhati tjesteninu al dente. U velikom loncu s malo soli i
maslinova ulja popržiti sitno sjeckan luk na ulju. Kad požuti, dodati
meso pa ga propržiti te podliti lagano vodom i još dinstati na slaboj
vatri. Kad ispari sva tekućina, dodati još i žlicu rašna te opet podliti
sa vodom u kojoj su sekuhali špageti. Kad se meso dobro udinstalo
dodati rajčicu.
Na kraju jelo začiniti paprom, bosiljkom i kaduljom te peršinom. Špagete vruće pomiješati sa vrućim umakom i odmah temeljito
pomiješati sa mesom.
Ako želite izvornu pripremu manistre usuvo, pasiranu rajčicu
zamijenite svježom tako da rajčici zarežete kožicu i uronite je u kipuću
vodu ( koja vam kasnije može poslužiti za kuhanje tjestenine) sve 10
sekundi. Izvadite rajčicu, ogulite kožicu i izmiksajte je u blenderu.
izvor: www.studenac.hr
Nema komentara:
Objavi komentar