nedjelja, 5. ožujka 2017.

UMAK OD ZAČINSKOG BILJA



Umak od začinskog bilja spravljen na hladan način ukusan je dodatak salatama, mesu s roštilja, hladnom mesu te ribama i krumpiru koji je pečen u ljusci. Priprema se od što više začinskog bilja. Pogodni su bosiljak, kopar, listovi komorača, borač, dragoljub, peršin, listovi češnjaka, mala krvara i majčina dušica.

3 jušne žlice nasjeckanog začinskog bilja
175 ml maslinovog ulja
2 jušne žlice limunovog soka
četvrtina čajne žlice naribane limunove kore
2 kapi tabasca
sol
svježe mljeven biber

Mikserom pomiješajte biljke, maslinovo ulje, limunov sok, limunovu koru i tabasco. Potom začinite biberom i solju pa ostavite da odstoji 3 sata. Valjanost umaka je 2 dana ako se čuva u hladnjaku.


Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar