srijeda, 15. ožujka 2017.

MESNE OKRUGLICE OD PURETINE I KIKIRIKIJA




Sastojci:

- 500 g purećeg mljevenog mesa
- 1 mali crveni luk
- 1 jaje
- 150-200 g kikirikija
- 150 g dimljenog blagog sira
- so
- biber
- maslinovo ulje


Priprema:

Fino nasjeckajte crveni luk,sameljite kikiriki u blenderu i naribajte dimljeni sir.

Izmiješajte mljevenu puretinu dobro s lukom, umutite jaje, kikiriki i ribani sir u zdjeli, zatim posolite i pobiberite.

Oblikujte mokrim rukama mesne okruglice veličine šljive.

Zagrijte 2-3 kašike maslinovog ulja u tavi i pržite mesne okruglice oko 5 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Kao prilog uz okruglice možete skuhati rižu ili napraviti pire od krompira.


Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar