četvrtak, 2. ožujka 2017.

SLANI KUGLOF




Sastojci:

- 1 vrećica suhog kvasca
- 300 g suhe slanine
- 300 g brašna
- sol
- 1 žličica šećera
- 1 jaje
- 70 g maslaca
- 100 g lješnjaka


Priprema:

Kvasac podmijesite s 100 ml mlake vode i malo brašna, pa ostavite da se digne.
Na kocke izrezanu slaninu lagano propržite, a zatim ocijedite masnoću na upijajućem papiru.
Od brašna, soli, šećera, jaja i dignutog kvasca umijesite glatko tijesto. Zatim u tijesto umiješajte dio po dio omekšanog maslaca, slaninu i 80 g kosanih lješnjaka. Tijesto ostavite dizati tako dugo dok ne udvostruči volumen. Oblik za pečenje kuglofa namažite margarinom i pospite s 20 g kosanih lješnjaka. Tijesto premijesite, stavite u oblik i ponovo ostavite dizati još 20 minuta. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 200 C - (473 K). Zatim kuglof istresite i topao poslužite.


Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar