nedjelja, 5. ožujka 2017.

PUŽIĆI S MARELICAMA




Tijesto:

- 1 suhi kvasac ili 30 g svježeg kvasca
- 450 g brašna
- 70 g margarina
- sol
- 70 g šećera
- 1 jaje
- kora limuna
- 200 ml mlijeka


Nadjev:

- 40 g maslaca
- 100 g grožđica
- 1 vanilin puding
- mlijeko za puding
- šećer za puding (po želji)
- 8 marelica ili marelice iz kompota
- maslac za premazivanje


Priprema:

Kvasac izmiješajte s malo šećera, brašna i mlake vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne. U brašnu razmrvite margarin, dodajte sol, šećer, jaje, limunovu koricu i dignuti kvasac. Mlakim mlijekom umijesite mekano tijesto i ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu dok ne udvostruči volumen.

U međuvremenu skuhajte puding po uputi na vrećici i stavite ga na hladno mjesto. Marelicama zarežite koru u križ i kratko ih prokuhajte u kipućoj vodi. Zatim ih ocijedite, isperite hladnom vodom, skinite kožicu i prepežite napola.

Tijesto premijesite, razvaljajte u pačetvorinu ( 30 x 45 cm ) i poškropite rastopljenim maslacem, pospite grožđicama, savijte, izrežite 16 jednakih ploški, te složite jednu do druge u namašćenu tepsiju. Pokrivene ploške ostavite pola sata na toplome mjestu. Zatim utisnite sredinu svakog pužića da dobijete malo udubljenje, koje napunite pripremljenim pudingom i polovicom marelice. Pužiće pecite na temperaturi od 220 C - (493 K) oko 25 minuta, i još vruće premažite rastopljenim maslacem.


Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar