srijeda, 1. ožujka 2017.

SALATA OD PATKE, TIMIJANA I MEDA



Sastojci:

2 fileta sa grudi patke
svježi timijan
2 kašike meda
sok polovine limuna
50 g mljevenih oraha
250 g miješane salate
6-8 cherry paradajza
lišće svježeg bosiljka
maslinovo ulje
maslac


Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180-200 C.

2. Posolite i pobiberite pačija prsa.

3. Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi za prženje, a zatim stavite meso okrenuto tankom stranom prema dole i pržite dok mu koža ne poprimi zlatnu boju. Okrenite pačija prsa i pržite njihovu mesnatu stranu 2-3 minute.

4. Uklonite ih sa štednjaka i stavite pačija prsa u tepsiju okrenuta tankom stranom prema gore, te ih pecite u pećnici 7-10 minuta.

5. Kada su prsa spremna, zagrijte 2 kašike maslaca u tavi, zatim dodajte timijan i med. Kad se počnu krčkati, stavite pačija prsa, kožom okrenuta prema gore i kuhajte 2-3 minute.

6. Pomiješajte sok od limuna, mljevene orahe i preostali sos u šerpi ili zdjeli i dobro izmiješajte sa salatom i isjeckanim cherry paradajzom, onda poslužite preliveno sa sitno narezanim pačijim prsima.


Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar