petak, 3. ožujka 2017.

ČOKOLADNI PERECI




Sastojci:

100 g maslaca
80 g šećera
120 g brašna
20 g kakaa
1 žutanjak
1 vanilin šećer


Čokoladna glazura:

3 žlice vode
3 žlice šećera
100g čokolade
80g maslaca ili margarina


Priprema:

Maslac i brašno dobro izmrvite, dodajte šećer, kakao, žutanjak i vanilin šećer, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite kratko vrijeme da odstoji na hladnom mjestu. Zatim od tijesta izradite valjke i oblikujte male perece, i pecite na temperaturi od 220 C - (493 K) oko 15 minuta.
Pečene perece umočite u čokoladnu glazuru, i to samo s gornje strane.


 Priprema glazure:

Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.


Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar