četvrtak, 2. ožujka 2017.

TORTA OD JABUKA




Sastojci:

- 100 ml ulja
- 80 g šećera
- sok od pola limuna
- 50 g oraha
- 4-5 jabuka
- rum


Biskvit: 

- 3 žutanjka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- kora limuna
- 3 bjelanjka


I još:

- 50 g džema od višanja
- 200 ml slatkog vrhnja


Priprema:

Uveću okruglu tepsiju stavite 100 ml ulja, pospite šećerom i pržite do svijetlog karamela. Zatim složite oguljene, očišćene polovice jabuka, tako da je prerezana strana okrenuta prema gore i stavite peći na temperaturu oko 220 C - (493 K) 15-20 minuta.

Zatim tepsiju s jabukama izvadite iz pećnice, pospite rezanim orasima, poškropite limunovim sokom i prelijte biskvitnom smjesom, koju pripremite od navedenih namirnica za biskvit. (Žutanjke sa šećerom izmiješajte pa dodajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka,te narendanu koricu limuna. Po želji možete dodati malo ruma.)

Ponovo stavite sve u pećnicu i pecite toru na temperaturi od 185 C - (458 K) oko 20 minuta.

Pečenu tortu malo ohladite i preokrenite na tanjur.
Ukrasite džemom i tučenim slatkim vrhnjem.


Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar