četvrtak, 2. ožujka 2017.
TORTA OD JABUKA
Sastojci:
- 100 ml ulja
- 80 g šećera
- sok od pola limuna
- 50 g oraha
- 4-5 jabuka
- rum
Biskvit:
- 3 žutanjka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- kora limuna
- 3 bjelanjka
I još:
- 50 g džema od višanja
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Uveću okruglu tepsiju stavite 100 ml ulja, pospite šećerom i pržite do svijetlog karamela. Zatim složite oguljene, očišćene polovice jabuka, tako da je prerezana strana okrenuta prema gore i stavite peći na temperaturu oko 220 C - (493 K) 15-20 minuta.
Zatim tepsiju s jabukama izvadite iz pećnice, pospite rezanim orasima, poškropite limunovim sokom i prelijte biskvitnom smjesom, koju pripremite od navedenih namirnica za biskvit. (Žutanjke sa šećerom izmiješajte pa dodajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka,te narendanu koricu limuna. Po želji možete dodati malo ruma.)
Ponovo stavite sve u pećnicu i pecite toru na temperaturi od 185 C - (458 K) oko 20 minuta.
Pečenu tortu malo ohladite i preokrenite na tanjur.
Ukrasite džemom i tučenim slatkim vrhnjem.
Prijatno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar