subota, 17. lipnja 2017.

PEČENI MLADI KROMPIRIĆI





Mi ove male krompiriće imamo preko cele godine, ali u ovo vreme su najslađi, jer su sveži, meni ih nikada nije dosta.



Sastojci

  • po želji mladih krompirića
  • 1 kasika italijanskog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica vegete
  • po potrebi ulje ( ja koristim od grožđanih semenki)

Priprema

 

1. Krompiriće oprati i sa grubljom četkicom dobro ih izribati, ne ljuštiti ih. Osušiti ih od vode. 
2. U tepsiju sipati ulje, dodati krompiriće i sve začine i dobro ih izmešajte da svaki krompirić bude uvijen u ulje i začine. 
3. Peći ih oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C.
4. Poslužiti ih sa zelenom salatom.
Prijatno
izvor: coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar