ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

CHURROS





Sastojci:


- 100 g maslaca
- 250 ml mlijeka
- 2-3 kašike šećera od šećerne trske
- 125 g brašna
- 2 jaja
- ulje za prženje
- prstohvat soli
- 50 g šećera + 1 kašičica mljevenog cimeta za premazivanje


Priprema: 


Rastopite maslac u loncu (šerpi), zatim dodajte hladno mlijeko, prstohvat soli, šećer šećerne trske, te pustite da proključa. Čim se šećer i maslac rastope, istresite ih iz lonca u zdjelu, te brzo umiješajte prosijano brašno.
Mutite smjesu s drvenom kašikom dok ne postane glatka i ne počne se odvajati od zidova posude čineći glatku masu.
Zatim postepeno dodajite jaja jedno po jedno, miješajući i dalje dok smjesa ne postane glatka i sjajna.

Ulijte u lonac ulje dok ne bude 3-4 prsta duboko. Namjestite bocu za šlag sa velikom mlaznicom u obliku zvijezde i ispunite je sa churro tijestom.
Kada ulje dosegne temperaturu za prženje, istisnite 2-3 komada 2,5cm dugih ztraka od tijesta izravno u ulje, odsijecajući svaku trakicu s oštrim nožem.
Kuhajte samo 2-3 komada u isto vrijeme (ako vam je širi lonac možete i više) oko 45 sekundi do jedne minute na svakoj strani, dok ne postanu zlatni i hrskavi.

Kada su gotovi izvadite ih i brzo ocijedite na kuhinjskom papiru, i pospite obilno šećerom i cimetom.
Poslužite odmah dok su vrući i hrskavi, a možete ih poslužiti i uz čokoladni fondue.


Nema komentara:

Objavi komentar